ПАРИЖ, Женева, Милано - екскурзия със самолет от София, Пловдив и Хасково

ПАРИЖ, Женева, Милано - екскурзия със самолет от София, Пловдив и Хасково
Продължителност: 5 дни / 4 нощувки

Транспорт: Самолет

Маршрут:
МИЛАНО– ЖЕНЕВА– ПАРИЖ– ДВОРЕЦА “ВЕРСАЙ”

Дати на отпътуване:


от 845 лв.
Програма

МИЛАНО– ЖЕНЕВА– ПАРИЖ– ДВОРЕЦА “ВЕРСАЙ”

Дата на отпътуване: 23.03.2019г.

ПЪРВИ ДЕН– 23.03.2019

10.20ч.-Отпътуване от София за Милано. 11.30ч.- Пристигане в Милано. По желание трансфер за туристите от Хасково и Пловдив. Пристигане и разглеждане на Милано - финансовата, икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град в Италия е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско. Нощувка.  

ВТОРИ ДЕН– 24.03.2019

Закуска. Отпътуване и разглеждане на Женева - европейското седалище на ООН, космополитен град, място за срещи на идеи и хора,  родното място на Жан-Жак Русо и на известните швейцарски часовници. Разглеждане на историческия център на левия бряг на река Рона с Катедралата и Кметството, Двореца на нациите, моста “Мон Блан”,остров Русо, езерото с фонтана. Отпътуване за Париж. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН– 25.03.2019

Закуска. Разглеждане на Париж – градът на мечтите, градът на любовта, но и градът на самотните души. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма, която ще премине автобусно и пешеходно по следните забележителности – остров Ла Сите, люлката на града, в средата на който  се издига една от най-великолепните френски готически катедрали – парижката „Света Богородица“, продължаваме към Двореца на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале, зад нея се открива една истинска перла на готическата архитектура – „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, следваща стъпка – един от най-големите дворци в света –  Лувъра, всеизвестен и будещ любопитство у всекиго, най-вече заради шедьовъра, намиращ се в него – Джокондата на Леонардо. Отправяме се към градините на Тюйлери, в която се намира и „Оранжерията“ с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо, излизаме на площад Конкорд -„Площадът на съгласието“, от който започва главният булевард на града – „Шанз-Елизе“ – мечта на всеки турист. Следва Триумфалната арка, откъдето тръгват 12 големи булеварда, един от които води към Айфеловата кула/„най-красивата парижанка“/,  от която гледката е незабравима и неповторима. Тръгваме към Марсово поле, Военното училище, Трокадеро, величествената сграда на Инвалидите, построена през 18ти век. Следват Военният музей, който разполага с 57 600 експоната, също и  музеят на Роден, Латинския квартал, сградата “Орсе“- Музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. Част от разходката е Пантеона, в който почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи, ще се спрем пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил,  площад“Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние,  Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходим по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици,  градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения.  По желание имате възможност  за посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Вечерта разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците) –  различната част на Париж, която всички туристи нетърпеливо очакват да посетят – интересния нощен живот, част от който е  кабаре “Мулен Руж“, плас “Пигал“. Из тесните  улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре Мулен Руж. Нощувка.    

ЧЕТВЪРТИ ДЕН–26.03.2019

Закуска. По желание посещение на двореца “Версай”: пищен, прекрасен и бляскав.  Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните 15 столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи  оригинали и копия от творби на велики антични ваятели.

13.00ч.-Свободно време в Париж. Нощувка.                                                                                                                                                                        

ПЕТИ ДЕН– 27.03.2019

Закуска. Свободен ден в Париж и възможност за посещение на най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света.Сградата, която в миналото е била първо военно укрепление, а после кралска резиденция, е разположена в центъра на Париж, между река Сена и улица „Риволи“.                                 Трансфер до летище Бове/Париж. 20.45ч.- Отпътуване от Париж за София.

ШЕСТИ ДЕН– 28.03.2019

00.05ч. Пристигане в София.  По желание трансфер до Пловдив и Хасково.

Възрастен в двойна/ тройна стая

Възрастен в единична стая

Дете до 12 г. с двама възрастни

895 лв.

1145 лв.

845 лв.

 Отстъпка от цената при записване до 21.12.2018 или до изчерпване на промоционалните места: 50 лв.

Цената включва:

 • 4 нощувки със закуски в хотели;
 • Самолетен билет София-Милано с включени летищни такси;
 • Самолетен билет Париж-София с включени летищни такси;
 • Автобусен транспорт по програмата;
 • Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Айфелова кула до 2 ет./входна такса и резервация/ - 25 евро, за младежи до 24г.-18 евро;                               
 • Айфелова кула до 3 ет./входна такса и резервация/ - 35 евро, за младежи до 24г.-23 евро;
 • Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро*;
 • Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация за час/– 45 евро*, до 26г. – 25 евро;**
 • Музей “Лувър” /входна такса и резервация/ – 25 евро*, за лица до 26 години- безплатно; **
 • Трансфер до летище София и обратно за туристите от Пловдив и Хасково– 50лв.
 • Регистриран багаж до 20кг. + 1бр ръчен багаж– 150лева;
 • 1 бр. багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 23см- 40лв;
 • Градска такса – заплаща се на рецепция  

*Посещението на Айфеловата кула, кабаре“Мулен Руж“, музей “Лувър”, двореца “Версай“ и трансфера от летище София  се заявяват в момента на записване на екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*

**Цените за Лувъра и Версай не включват екскурзовод.

0063